HISTORIE


 • 2021

  Zijn een werkplaats gestart in Bitgum, waar zowel ons eigen wagenpark als derden onderhoud kunnen voeren aan trekkend en getrokken materieel.

 • 2016 - Toen en nu.

  Internationaal Transport de Vries B.V. gaat verder onder de naam JDV Transport. Op dit moment zijn er 20 eigen auto’s en 10 charters. Daarnaast zijn er op kantoor vijf planners, twee administratieve medewerkers en drie schoonmaaksters. Ook zijn we in 2015 een vestiging in Harderwijk begonnen voor onderhoud en reparaties van de auto’s. Het bedrijf is in de loop der jaren dus flink uitgebreid.

 • 2006/2007 - Nieuwe vestiging in Sint Annaparochie.

  Het bedrijf blijft groeien en daarom was een nieuwe huisvesting genoodzaakt. Er werd besloten om een nieuw kantoor te laten bouwen op de Draai in Sint Annaparochie. Op 5 september 2006 wordt de eerste steen gelegd door Griet de Vries-Larooi, moeder van Jelle de Vries. In 2007 wordt het nieuwe kantoor betrokken.

 • 1998 - Jelle de Vries richt Transportbemiddeling de Vries Beetgum B.V. op.

  Naast Internationaal Transport B.V. wordt Transportbemiddeling de Vries Beetgum B.V. opgericht.

 • 1987 - Jelle de Vries richt Internationaal Transport de Vries B.V. op

  Jelle de Vries, een zoon van Geert de Vries, richt in 1987 Internationaal Transport de Vries B.V. op en is gevestigd in Beetgum. Op dit moment met een wagenpark van 6 vrachtwagens.

 • 1970 - Geert de Vries neemt het transport gedeelte over.

  Jelle de Vries kreeg samen met zijn vrouw Minke vijf kinderen. Geert de Vries was als zoon eerst werkzaam in het bedrijf, maar besloot in 1970 het transport gedeelte over te nemen. Sjoerd de Vries, ook een zoon van Jelle, nam de ruwvoerhandel over. Deze tak van het bedrijf is nog steeds actief als Jelle de Vries B.V. JVT Transport, de naam waaronder Geert de Vries opereerde, had na een bepaalde tijd circa 50 werknemers in dienst. Geco Trans was ook een bv van Geert de Vries, deze bv transporteerde containers per spoor naar Italië.

 • 1960 - Jelle de Vries neemt het bedrijf over

  Jelle de Vries is één van de zonen van Marten Sjoerds de Vries. Jelle nam het Transport en Loonbedrijf rond 1960 over van zijn vader. Het bedrijf was inmiddels uitgegroeid tot een groot transport en loonbedrijf met circa 20 medewerkers.

 • 1910 - Grondlegger Marten Sjoerds de Vries richt onderneming op.

  Marten Sjoerds de Vries is de grondlegger van diverse bedrijven. Rond 1910 nam hij de stap en werd zelf ondernemer en kocht hij een paard en ploeg en begon als loonwerker. Na verloop van jaren groeide zijn bedrijf en had hij reeds verscheidene werknemers in dienst.

Opgericht in 1910 met toentertijd paard en ploeg